Geslaagde boekpresentatie Peter Andriesse in Café Bern

Op zaterdag 22 april j.l. presenteerde Peter Andriesse zijn nieuwe boek ‘Claire Obscure’ in Café Bern. ‘Claire Obscure’ bundelt zes verhalen van ‘lust en verlangen’, aanstekelijke en humorvolle erotische escapades. Het werd een geslaagde  presentatie met een goede opkomst en Peter had het dan ook druk met signeren. Na afloop was er natuurlijk ook nog even tijd voor een groepsfoto.

In Claire Obscure schrijft Peter Andriesse trefzeker en met humor over stuklopende relaties of vergeefse verlangens. In het titelverhaal is de verteller wanhopig op zoek naar Claire, een volmaakte, helaas onbereikbare vrouw met bijna doorschijnend zwarte huid. Dat hij tijdens die zoektocht tegen een andere mooie donkere dame aanloopt mag geen verrassing heten. We lezen over een zinderende ervaring met een ‘donkere prinses met de schoonheid van het nog net niet volgroeide’ bij het haventje van Prapat, maar ook over de perfecte borsten van Florentien in het Amstel Hotel.

In een ander verhaal is de verteller – na wekenlang op Sumatra naar onbereikbare, gesluierde exotische meisjes te hebben gekeken – rijp voor een roekeloze stap. Tijdens zijn terugvlucht maakt hij een tussenstop te Bangkok. In gedachten ziet hij zichzelf al met een Thaise schone aan zijn arm naar huis vliegen. Het seksparadijs blijkt zijn naam eer aan te doen, maar alle aanbiedingen van aantrekkelijke dames ten spijt, verkiest hij uiteindelijk een ietwat timide barmeisje. Eenmaal in de hotelkamer laat ze een heel andere kant van zichzelf zien. En er volgen nog vele nachten vol acrobatische toeren. En zo stapelt het ene avontuur zich op het andere. De ene keer met Leone, de studievriendin van zijn dochter die hij overigens met haar moet delen… De andere keer met een zwanger Maleisisch meisje te Penang. De onverwachte wendingen van de verhalen en de vlotte stijl van Peter Andriesse mogen in ieder opzicht bevredigend genoemd worden.

Voor meer info: presentatie Claire Obscure


Wij feliciteren Peter Andriesse met zijn nieuwe boek Claire Obscure.

We kennen Peter al sinds de beginjaren van Café Bern en we hebben het zeer op prijs gesteld dat Peter bij ons zijn nieuwe boek presenteerde.


Peter Andriesse in Café Bern, 1983

Met Helen Knopper, Max Schumacher en Hansmaarten Tromp: het kletshoekje rond 17 uur aan het eind van de bar.

Overigens zijn er onlangs nog bij uitgeverij Aspekt twee heruitgaves van werk van Peter Andriesse verschenen: van Zuster Belinda of het geheime leven van dokter Dushkind en van De geur van de durian.
Voor meer info: heruitgaves bij Aspekt.