Mohbra

12 oktober – 26 november 2016 in Café Bern

 

Mohbra (Algiers,1956) is een veelzijdig kunstenaar. Hij maakt ondermeer beelden, schilderijen en prachtige collages van stukjes textiel.

Tot 26 november is een mooie selectie van zijn werk te zien in Café Bern. Kom gerust eens langs.

Tussen 4 en 6 uur ’s middags kunt u in alle rust de expositie komen bekijken. Of ’s avonds na 11 uur, als de grootste drukte achter de rug is en er een heerlijk ontspannen “after hours” sfeer over Café Bern is neergedaald. Hieronder kunt u alvast een indruk krijgen van enkele van de geëxposeerde werken.

Terug naar overzicht

Matador

Mohbra
textiel collage – 120 cm x 80 cm

Te zien in Café Bern
van 12 oktober tot 26 november 2016

Herfst

Mohbra
textiel collage – 100 cm x 80 cm

Te zien in Café Bern
van 12 oktober tot 26 november 2016

Bovendijk

Mohbra
textiel collage – 140 x 100 cm

Te zien in Café Bern
van 12 oktober tot 26 november 2016

Edith Piaf

Mohbra
textiel collage – 140 x 100 cm

Te zien in Café Bern
van 12 oktober tot 26 november 2016

De wereld van Mohamed Brahimi

Van jongs af aan had hij met zijn drie jaar jongere broer Rabah het idee om het washok van zijn moeder te annexeren. Ze hebben er toen al een zogenaamd atelier van gemaakt dat de naam “LEBUITA ” kreeg, wat in het Nederlands ‘het hokje‘ betekent.

Na verschillende scholen te hebben doorlopen in Algiers, besloten beide broers -gedreven door hun creatieve gedrag- om naar Europa te reizen om daar hun kennis verder uit te breiden.

Rabah was de eerste die naar Parijs vertrok, na het voltooien van zijn studie aan de kunstacademie. Mohamed op zijn beurt volgde kort daarna en vertrok richting Spanje voor een half jaar, daarna kwam Frankrijk aan de beurt en later Engeland waar hij in Londen verschillende studies volgde van mode tot industriëel design.

In 1985 ontmoette hij zijn Nederlandse vrouw en een jaar later besloot hij om zijn grenzen te verleggen en naar Nederland te gaan. Zijn droom kwam uit toen hij in 1997 met de hulp van zijn vrouw zijn eigen atelier aan huis opende: atelier “LEBUITA” was een feit.

Sindsdien woont en werkt Brahimi in Maasbommel (Land van Maas & Waal). In 2001 kreeg hij van het ministerie van Justitie zijn eerste opdracht, om een nationale trofee voor de ‘Pluk ze’-wet te maken. Met succes kreeg het beeldje de naam de Kale Kip. Brahimi is een veelzijdig kunstenaar: zijn werk omvat aquarellen, schilderijen, collages en beelden en daarnaast schrijft hij ook nog. De materialen die hij gebruikt variëren van papier, hout, stof, gips tot lood.

Zijn laatste creatie is het recyclen van zijn gebruikte verftubes om miniaturen beeldjes ervan te maken. Regelmatig komen feiten van het leven vol emoties terug in de afbeelding van de beeldjes.

Atelier:

  • Atelier Mohbra
    Korte Verspronckweg 7-9
    2023 BS Haarlem

Voor meer informatie:
http://mohbra.eu/index.html

Terug naar overzicht